Sabtu, 30 April 2016

happy mothers day! give them the special gift from http://www.printcious.com/ . Just click the banner in this blog and get the promotion price!

Happy mothers day!
Hadiah sempena hari ibu!! lawati http://www.printcious.com/ untuk semarakkan ikatan kasih sayang  kepada insan teristimewa anda!

dapatkan promosi sempena hari ibu dengan menggunakan kod "MOM30". Berilah kejutan istimewa kepada ibu dan bakal ibu pada tahun ini.

klik pada banner printcious di blog ini bagi mendapatkan promosi hari ibu!

Jumaat, 29 April 2016

Promote ~ Printcious

haiiii..

anda masih tercari-cari dimanakah tempat untuk anda boleh dapatkan hasil seni yang menarik?

Dapatkan hasil seni dengan  http://www.printcious.com sebagai hadiah, cenderahati mahupun untuk koleksi peribadi.

dengan printcious!! anda juga dapat mencipta design anda sendiri! hebat bukan?
 cipta hadiah anda sendiri dengan printcious.


t shirt



mug


mahupun design untuk fon korang. hehehhe



printcious menawarkan pelbagai lagi jenis barangan yang boleh anda edit sendiri. Anda juga boleh memuat naik design anda yang tersendiri dengan printcious! apa tunggu lagi. layari http://www.printcious.com/ sekarang!!!

Jumaat, 25 Mac 2011

dulu mse kecik2..mak slalu pesan,pakaian blh dicuci..tpi hati yg suci sukar dicari...................

 ni bkn pasal iklan TOP atau iklan pasal ank kcing putih.....ni nk citer kesah benar2 terjadi....so korang kna percya laa erk.....walaupom korang xnk percya,korang kna percya gak...kisahnya bermula dgn seorang remaja belasan tahun yang terlalu obses dengan ultraman..korang jangan ingt remaja ni sorang pompuan....dia ni xkan jadi bdk pompuan sbb dia ni lelaki...berbalik pada citer terlalu obses ngan ultraman..blh dikatakan semua brang2 kat rumah dia,semua gambar ultraman..almari pakaian,bju tidur,selimut,tilam,pnsel warne,beg..sampai sluar kecik dia pom gmbar ultraman..

bdk ni dia tinggal dengan nenek dia...dia mmg cucu kesayangan nenek dia..lagi pun nenek dia mmg ada sorang je cucu..ni bkn nk citer sal cucu ke cicit ke apatah lagi psal cicak..ni tttp citer sal bdk remaja tu.....blh dikatakan..apew je yg diminta akn ditunaikan,xkesah walau harga beribu-ribu skali pom...pada suatu ketika,nenek dia hadiahkan rumah banglo lima tingkat..tpi dia tolak pmberian nenek dia..dan dia cakap dia sanggup dapat rumah yang xde tingkap daripada tinggal berjauhan dengan nenek dia.....budak ni mmg baek..tpi banggang tu adew la cikit...apew kaitan rumah banglo lima tingkat dengan rumah xde tingkap...amek je la rumah tu susah ke....HAA.....berbalik pda citer,disebabkan rumah tu ditolak oleh cucunya...nenek tu nekad membunuh diri..selepas kmatian nenek dia,dia bru mnyesal sbb tolak pmberian arwah nenek dia dulu......

selang 2 hari kmatian nenek tercinta,mak saudara dia yg bernama DANG DING DUM,telah mngambil bdk tu tinggal dengan dia..atas dasar kesian katanya..tpi korang jangan ingat bdk ni bahagia bile tinggal dengan mak saudara DANG DING DUM....sbbnya mak saudara dia ni paling benci dengan ultraman..kalau mk saudara dia nmpk gmbar ultraman,mk saudara dia akn merapu sorang2..cakap2 dengan pasu bunga laa..maen masak2 dengan teddy bear laa...kelakuan mak saudara dia ni menimblkan kraguan kat dia......tpi dia xamek pusing pom dgn perangai pelik mak saudara dia ni.....suatu hari dia ikut la mak saudara dia ke supermarket...mmg market tu bernama SUPER pom...bile dia asyik belek2 brang,dia terpndang beras SUPER...tpi ni bkn nk citer sal beras SUPER,tpi rak barang kat tepi beras SUPER tu tergantungnya kostum ultraman....
dia pom ape lagi..amek je laa kostum tu..bila smpai kat kaunter pembyaran,mk saudara dia pun nmpk laa bdk tu pegang kostum ultraman,ape lagi..dengan tiba2  mak saudara dia mnjerit2 "FIRE..FIRE" .....mmg terkejut tahap beruk la dia.....bkn stakat terkejut,malu pun ada..ye laa dah mak saudara dia..mmg laa dia malu bile jadi kes macam ni...5 minit kmudian,van putih bhnti kat depan supermarket tu..mak saudara dia kena heret la masuk lam van tu.....pastu adew sorang awek ni,jmpa dia..bdk ni ingat awek tu nk mntk nombor tefon,tpi awek ni nk ckp yg mak saudara bdk tu sbenarnya pesakit jiwa yg lari dri wad gila 2 tahun yg lalu.......

bdk tu pun duduk sorang2 kat rumah mak saudara dia.....tiap2 hari dia pakai kostum ultraman....pagi tu,dia keluar pergi beli sayur kat pasar...
dia brcadang nk mkn special  sikit hari tu,so dia keluar cri bahan untuk masak........sepnjang perjalanan,ramai org tgok dia..ada yang mnjerit2...ada yg mntak tndatgan..dia pun ape lagi..dia perasan la yg dia ni dah jadi popular sejak mak saudara dia dimasukkan kmbali ke hospital gila tu..dia ingat org ramai dah mngnggap dia mcm hero.......dengan hati yg gmbira...dia terima pnghormatan yg diberikan olh org ramai.......esok harinya,dia bkak tv pagi2..mana lah tahu kalau ada terpmpng muka dia kat tv..tpi laen jadinya....dia terkejut apabila pmberita lam tv mnyatakan terdapat ultraman di kawasan perumahannya.....dia pun gmbira la sngat2..dah mcm rezeki buat dia yang mnat kat ultraman..kalau dia jmpa dengan ultrman yg diuar-uarkan..alangkah bahagia hidup dia......bila tv tu tunjuk gmbar ultraman tu,dia lagi laa terkejut tahap beruk..dia mcm pernah tgok ultraman tu sebelum ni....dia pun apalagi,dia perhatikan ultraman lam tv tu dekat2...bkan apew,dia nk tgok..sama ada tu ultraman MAX,TIGA,SEVEN atau COSMOS...tpi dia xdpat pastikan ultraman jenis apakah itu......

tanpa mmbuang masa,dia segera dptkan akhbar kat kedai POPI LOPI TOPI....bila dia bca akhbar tu,dia terkejut bila tajuk utama akhbar tu mnyatakan "ULTRAMAN DIJUMPAI DI PASAR" ...bla dia bca isi dlm akhbar tu...dia lagi laa terkejut bila akhbr tu mnyatakan "ULTRAMAN DIPERCAYAI MMBELI SAYUR" ......pda saat tu, dia rebah ke bumi...dia meninggal dunia krana terkejut...rupa2nya bdk tu laa ultraman yg diceritakan oleh org ramai....semalam ketika dia ke pasar,dia terlupa untuk mnggalkan kostum ultraman dia tu...bru skrang dia tahu dia laa ultraman dan dia laa hero...disebabkan terlampau perasan dan terlampau bnyak terkejut tahap beruk...akhirnya dia tlh pergi buat slama2nya..........

MORAL: AMBIL PERHATIAN DENGAN PAKAIAN ANDA.............

CERITA INI TIDA KNA MNGENA DENGAN BATMAN,SUPERMAN MAHUPUN POSMEN....TERIMA KASIH..........

Sabtu, 19 Mac 2011

haiz~!!

MAK SAUDARA?????
ya,Cat merupakan mak saudara......mak saudara yang baik dan bercakap sopan dengan anak2 saudara...baik betul Cat ni..hihihi~
Cat tak pernah marah2 @ naek angin kalau anak2 saudara Cat lakukan apa-apa kesalahan..
Cat cuma nasihatkan..."tak baik buat camni,lain kali jangan buat lagi tau"...Cat menggunakan nada yang sopan dan kata-kata yang lembut kepada anak2 buah Cat......Cat seorang yang serius dan tak pernah menyakiti anak2  buah Cat walau seurat rambut mereka sekali pun....eash2...bak kata orang,pijak rumput,rumput tak mati tau~!!!

JANGAN TERTIPU~!!!!
ya,Cat merupakan mak saudara...haha~..Cat mak saudara yang sangat2 "baik"..kikikiki...
seandainya anak saudara Cat lakukan apa-apa kesalahan..Cat akan tengking kat diaorng "woi,ko ni~!!!"...
bukan pew orang cakap lentur buluh biar dari rebungnya~..so kena la ajar diorang..ajar tu bukan bermaksud naik tangan kat diaorang..tapi tegur kesalahan diorang,biar diorang sedar apa yang salah,apa yang tak salah..kan diorang dah dapat satu pengajaran kat situ....tapi yang Cat pantang skali bila kucing Cat kena buli ngan diorang...ngee~!!!geram betol...!!...

"korang pun tahu kan yang budak-budak skarang memang nakal dan degil...tapi tak bermakna kita kena kasi hukuman atas perbuatan diorang...kasi tau diorang apa salah diorang terlebih dahulu untuk menggelakkan diorang terpinga-pinga apakah kesalahan diorang yang menyebabkan korang marah~......"
 
bak kata HAROLD HULBERT :

Children need love, especially when they do not deserve it.  

PEACE..:)..mEOOww~!!!
0

Sini-sini~!!!!

Walla~!!!
haha...jangan korang kaget la plap bile tgop muka kucing ni...saya sengaja letak ini gambar sebab matanya sama dengan kucing saya~...ngee~!!tpi mata kucing saya lebih jernih...tapi bau badan dan warna bulunya tak laa sejernih matanya...hahhahha..ini disebabkan adanya tuan si kucing yang PEMALAS~!!!..saya la tu...kikikiki...~!!
Haa~
ni blog yang kedua...blog pertama yang sya cipta memang mengarut......hehehe...

kenapa saya gunakan nama WHITE-CAT????urmm...secara jujur saya pun tak ada sebab & alasan terbaik untuk soalan tu..haha~!!
hey..hey!!!..tau tak???..kalau korang tak tau..saya nak kasi tau la ni...saya ada kucing colour putih tau...namanya HIDEIKI,tapi sya panggil dia ADIK....dulunya ada 2 ekor skarang dah jadi seekor..:(..(sedey2).....seekor dah hilang dan menghaibkan dirinya sehingga saya tak dapat cari dia sampai sekarang~.....memang hari pertama hilang saya cari macam orang gila..tapi bila masuk 2 minggu selepas tu,saya dah boring nak cari dia (TERUK)...saya tuan kucing yang gagal..peace~!!...soalan untuk diri saya sendiri>>>>APA YANG SAYA MEREPEK NI?????..kikikikikiki~